Трамп покренуо нову крипто платформу, најавио нови дигитални токен

Бивши председник САД је изјавио да испрва није био заговорник крипто валута, али да је схватио да је то нешто што "морамо да урадимо"

Бивши председник Сједињених Америчких Држава и кандидат републиканаца на предстојећим новембарским председничким изборима Доналд Трамп покренуо је данас нову платформу за трговину крипто валутама "Ворлд либерти фајненшел"(World Liberty Financial) и позвао јавност на улагање у свет дигиталних валута.

Пројекат је у овом делу Европе представљен у два сата ујутру преко платформе Икс, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).

Трамп је такође најавио нови дигитални токен ВЛФИ, који је покренуо заједно са својим синовима, својим дугогодишњим пријатељем и политичким донором Стивом Виткофом, његовим синовима, и партнерима Чејсом Хероом и Заком Фолкманом.

Према структури капитала, 20 одсто токена пројекта ће бити додељена оснивачком тиму међу којем је и породица Трамп, 17 одсто токена је издвојено за награде корисника, а преосталих 63 одсто ће бити доступно за куповину јавности, рекао је Зак Фолкман, цитира Си-Ен-Би-Си. 

Доналд Трамп је навео како раније није био превише заинтересован за крипто валуте, али да су га његова деца убедила да промени мишљење.

"Крипто је једна од оних ствари које морамо да урадимо. Свиђало нам се то или не, морамо то да урадимо", рекао је Трамп пред крај свог обраћања.