Бајден и Харисова разговарали са Трампом након атентата

Камала Харис је током кратког разговора рекла Трампу да је "захвална" што је безбедан након очигледног покушаја убиства

Председник и потпредседница САД, Џозеф Бајден и Камала Харис, позвали су данас бившег председника САД Доналда Трампа након што је преживео други покушај убиства.

Харис, која ће бити противкандидат републиканцу Трампу на предстојећим председничким изборима у САД, током кратког разговора рекла је Трампу да је "захвална" што је безбедан након очигледног покушаја убиства, преноси Ројтерс.

ФБИ је покренуо истрагу због безбедносног инцидента на Флориди, сматрајући да је реч о покушају убиства на Трампа. Американац Рајан Весли Раут оптужен је за незаконито поседовање ватреног оружја и поседовање ватреног оружја са избрисаним серијским бројем, након што је у недељу ухапшен недуго након што је побегао пошто су агенти Тајне службе отворили ватру на њега јер је уперио полуаутоматску пушку ка голф клубу бившег председника Доналда Трампа у Вест Палм Бичу на Флориди.

Трамп је оценио да "реторика" Бајдена и Харис наводи људе да пуцају на њега, рекавши да је нападач реаговао на "веома запаљив" наратив демократа.