Свет

Зеленски побеснео због привођења украјинског боксера у Пољској: Огорчен сам вашим ставом

Светски шампион је касније пуштен, а инцидент је назвао "неспоразумом"
Зеленски побеснео због привођења украјинског боксера у Пољској: Огорчен сам вашим ставомGetty © Richard Pelham / Stringer

Дипломатски инцидент избегнут је за длаку након што је пољска полиција привела украјинског боксера Александра Усика на аеродрому у Кракову.

Светски шампион у тешкој категорији у верзијама ВБА, ВБО и ВБЦ убрзо је пуштен, али то није смирило Владимира Зеленског који је побеснео на друштвеним мрежама.

"Огорчен сам огорчен овим ставом према нашем грађанину и шампиону", навео је Зеленски и додао да је разговарао са Усиком након његовог привођења и да је наложио министарству спољних послова да испита ситуацију.

Украјина је саопштила да су њене дипломате биле у контакту са пољским властима због Усиковог привођења.

"Дошло је до неспоразума који је брзо решен. Хвала свима који су били забринути. Хвала украјинским дипломатама на ефикасној подршци. И поштовање за пољске снаге реда које обављају своје дужности без обзира на висину, тежину и титуле", навео је Усик.

Пољски сајт "Онет" пренео је, позивајући се на локалног промотера бокса Анджеја Василевског, да је Усик дошао у Краков аутомобилом и да је одатле требало да оде авионом на тренинге у Шпанији, али његовом сараднику није било дозвољено да се укрца у авион.

Због негодовања боксерског шампиона и он и његов сарадник су завршили с лисицама.

image