Свет

Кина уводи санкције америчким компанијама због продаје оружја Тајвану

Како се наводи, санкције претпостављају замрзавање све покретне, непокретне и друге имовине компанија на територији Кине. Осим тога, свим правним и физичким лицима се забрањује да са санкционисаним компанијама послују на било који начин
Кина уводи санкције америчким компанијама због продаје оружја ТајвануGetty © Forrest Anderson / Contributor

Министарство спољних послова Кине саопштило је данас да је Пекинг одлучио да уведе санкције девет америчким компанијама због продаје оружја Тајвану, преносе данас "РИА Новости".

У питању су компаније Sierra Nevada Corporation, Stick Rudder Enterprises LLC, Cubic Corporation, S3 AeroDefense,TCOM, TextOre, Planate Management Group, ACT1 Federal, и Exovera

"САД су недавно поново најавиле продају оружја Тајвану, што озбиљно крши принцип 'Једне Кине' и три заједничка кинеско-америчка саопштења, представља грубо мешање у унутрашње ствари Кине и наноси озбиљну штету суверенитету и територијалној целовитости Кине", објашњава МСП Кине.

Како се наводи, санкције претпостављају замрзавање све покретне, непокретне и друге имовине компанија на територији Кине. Осим тога, свим правним и физичким лицима се забрањује да са санкционисаним компанијама послују на било који начин. 

Нове мере ступају на снагу данас. 

image