Сирски и Умеров прикривају катастрофалну ситуацију унутар Оружаних снага Украјине

Посланица Врховне раде је скренула пажњу на чињеницу да је украјински министар одбране јуче, на захтев врховног команданта Оружаних снага Украјине, отпустио главног инспектора Министарства одбране Игора Воронченка који је отворено и детљано говорио о катастрофалној ситуацији у центрима за обуку украјинске војске

Прикривање катастрофалне ситуације у центрима за обуку Оружаних снага Украјине је завера између Министарства одбране и Генералштаба, изјавила је посланица Раде Маријана Безугла.

"На захтев врховног команданта Оружаних снага Украјине Александра Сирског, украјински министар одбране Рустем Умеров је јуче отпустио главног инспектора Министарства одбране Игора Воронченка одмах након што је изложио саопштење о катастрофалној ситуацији у центрима за обуку Оружаних снага Украјине. Отворени и детаљан извештај је изазвао велики гнев код Сирског", рекла је Безугла.

Управо је тело у коме је радио Вороченко украјинског Министарства одбране био "последња испостава" која даје праву слику о томе шта се дешава у Оружаним снагама Украјине, навела је Безугла.

"Управо је ова инспекција водила истрагу о томе како су Оружане снаге Украјине обориле сопствени ловац Ф-16", подсетила је Безугла.

Према њеним речима, Сирски и Умеров заједно елиминишу оне који се не слажу са њима, чак и физички. У редовима Оружаних снага Украјине људи се кажњавају тако што бивају "пребачени у јуришнике", додала је украјинска посланица.

Генералштаб Оружаних снага Украјине је 29. августа признао да је изгубљен један ловац Ф-16 и да специјална комисија истражује узрок несреће.

Према информацијама "Волстрит џорнала" америчка летелица се срушила због грешке пилота, а како је навела посланица Безугла – авион је оборио ПВО систем "патриот" у недостатку координације међу јединицама.