Медији извештавају о експлозиву пронађеном у близини Трамповог митинга, полиција демантује

Шеф полиције округа Насау Патрик Рајдер рекао је новинарима да су извештаји "неосновани", иако је додао да се тренутно испитује осумњичени "који је можда у близини тренирао пса за откривање експлозива"

Полиција је наводно пронашла експлозив у аутомобилу у близини места митинга Доналда Трампа у месту Насау на Лонг Ајленду где би он вечерас требало да говори, преноси "Дејли мејл".

Претходно је исту информацију на друштвеним мрежама објавио амерички новинар Џејмс Лалино.

"Док је полицијски пас вршио провере, пронађена је експлозивна направа у једном од возила и тај возач је на крају отрчао у шуму. Нико није видео да ли има нешто код себе, само су га видели како бежи", објавио је Лалино додајући да се сада врше детаљне провере и заустављају се аутомобили које паркирају "чак и код Ајзенхауер парка".

Шеф полиције у округу Насау рекао је да су извештаји о пронађеним експлозивима на месту Трамповог митинга на Лонг Ајленду "неосновани".

"Извештаји о проналажењу експлозива на лицу места су неосновани", рекао је новинарима шеф полиције округа Насау Патрик Рајдер. "Постоји особа која се испитује, а која је можда тренирала пса за откривање експлозива у близини локације", додао је он.

Како је рекао Рајдер, дотични појединац је лажно пријавио да је пронађен експлозив.

Подсетимо, Трамп је у овој кампањи преживео два покушаја убиства. Први атентат на Трампа догодио се 13. јула у Пенсилванији, када је повређен, али није био животно угрожен. Други покушај убиства републиканског кандидата Доналда Трампа догодио се 15. септембра у голф клубу на Флориди.

Републикански председнички кандидат је у оба пута изјавио да је "реторика" његове противнице на председничким изборима из редова демократа Камале Харис и председника САД Џозефа Бајдена наводно подстакла покушаје убиства.