Свет

Саудијска Арабија: Не признајемо Израел без међународног признања Палестине

Ријад ће наставити да ради на успостављању независне државе Палестине са Западним Јерусалимом као главним градом, рекао је принц Мухамед бин Салман
Саудијска Арабија: Не признајемо Израел без међународног признања ПалестинеGetty © Albin Lohr-Jones/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Крунисани принц и лидер Саудијске Арабије Мухамед бин Салман изјавио је данас да та земља неће признати државу Израел без признања палестинске државе и оштро је осудио "злочине израелске окупације" против палестинског народа.

"Краљевина неће престати да неуморно ради на успостављању независне палестинске државе са источним Јерусалимом као престоницом, а ми потврђујемо да краљевина неће успоставити дипломатске односе са Израелом ако до тога не дође", поручио је Бин Салман, преноси Ројтерс.

Позивајући се на два неименована извора, агенција преноси да може доћи до одлагања преговора које подржавају САД о нормализацији саудијско-израелских односа.

Неколико недеља пре него што је избио рат између Хамаса и Израела у октобру прошле године, Бин Салман је поручио да је Ријад све ближи договору с Израелом.

image