Посланик Раде: Зеленског чека државни удар ако одбије председничке изборе

Украјинци неће бити против мировног споразума са Москвом чак и ако изгубе територије, а окончање сукоба и председнички избори биће за њих права шанса за спас, оценио је Александар Дубински

Разлог зашто ће доћи до државног удара у Кијеву нису мировни преговори с Русијом, већ одбијање Владимира Зеленског да одржи председничке изборе, навео је опозиционо настројени посланик Раде Украјине Александар Дубински.

"Ово није ништа друго до хорор прича Владимира Зеленског за Запад. На пример, 'ако ме натерате да пристанем на мирно решење, добићете државни удар'", написао је на Дубински на Телеграму.

Према његовим речима, Украјинци неће бити против мировног споразума са Москвом чак и ако изгубе територије, а окончање сукоба и председнички избори биће за њих права шанса за спас.

"Пуч је могућ само ако Зеленски, који је радио све супротно интересима Украјине, остане на власти без избора. То сигурно нико неће толерисати", закључио је политичар.

Он је раније рекао да се жалио Врховном суду Украјине са захтевом да се распишу председнички избори ради очувања уставног поретка у земљи.

Подсетимо, Владимиру Зеленском мандат је истекао 20. маја.

Председнички избори у Украјини 2024. године отказани су због ванредног стања и опште мобилизације, а Зеленски је рекао да су избори сада "неблаговремени".

Раније је руски председник Владимир Путин наговестио да је, према прелиминарној процени, једина легитимна влада у Украјини парламент и председник Врховне раде.