Тајван истражује експлозију пејџера у Либану

Министарство одбране Тајвана нема никакве везе са тим инцидентом, рекао је министар одбране те земље Гу Лисун

Тајванске безбедносне власти истражују експлозију пејџера у Либану, који су повезани са локалном компанијом "Голд Аполо", рекао је министар одбране Тајвана Гу Лисун, преноси радио "Тајван интернешенел".

"Безбедносне власти Тајвана истражују оно што се догодило. Морам да истакнем да Министарство одбране нема никакве везе са тим", казао је Лисун.

Портпарол Министарства одбране Сун Лифан је навео да то Министарство не може ништа да коментарише у име тајванског произвођача уређаја.

Најмање осморо људи је погинуло, док је више од 2.800 људи повређено – од којих око 200 тешко, након што су експлодирали пејџери на више локација у Бејруту.

Међу повређенима је и ирански амбасадор у Либану Моџтаба Амани. Он се налази у "добром општем стању", потпуно је свестан и његове повреде су само површне, пренео је саудијски канал "Алхадат", позивајући се на изворе из амбасаде Ирана у Бејруту.

Хезболах је саопштио да сматрају Израел "потпуно одговорним" за напад, као и да ће на њега одговорити. Израелски званичници нису коментарисали инцидент, нити су преузели одговорност.