"Супер великa бојевa главa": Северна Кореја тестирала нове ракете

Тестови за побољшање способности оружја потребни су због озбиљне претње коју спољашње силе представљају по безбедност земље, рекао је лидер ДНР Кореје КиМ Џонг Ун

ДНР Кореја саопштила је данас да је председник те државе Ким Џонг Ун надгледао тестирања два типа ракета – једне која може да носи "супер велику конвенционалну бојеву главу" и другу, како преноси АП, вероватно намењену за нуклеарну бојеву главу, као и да је Ким том приликом позвао на јачање конвенционалног наоружања и нуклеарних способности.

Како наводи АП, претпоставља се да су та тестирања она о којима је јуче известила јужнокорејска војска, а то је био други пут у недељу дана да је Северна Кореја тестирала пројектиле.

"Тестови за побољшање способности оружја потребни су због озбиљне претње коју спољашње силе представљају по безбедност земље", рекао је Ким Џонг Ун, преноси севернокорејска новинска агенција КЦНА.

Председник ДНТК нагласио је "потребу за наставком јачања нуклеарних снага и поседовањем најјачих војно-техничких способности и надмоћних офанзивних способности у подручју конвенционалног оружја", пренела је КЦНА.

Додају да је сврха пробног лансирања била да се потврди прецизност ракете са "супер великом бојевом главом" која погађа мету средњег домета на удаљености до 320 км.