Агент ЦИА осуђен на 30 година затвора због злостављања око 30 жена

Утврђено је да обавештајац проводио сате позирајући са голим и онесвешћеним жртвама пре него што би их злостављао

Бивши агент ЦИА Брајан Џефри Рејмонд (48), који је дрогирао, фотографисао и сексуално злостављао готово 30 жена широм света, осуђен је на 30 година затвора, известио је Скај њуз.

Рејмонд, бивши приправник у Белој кући, намамио је жене које је упознао на апликацијама за упознавање, укључујући Тиндер, у стан који је унајмила влада и дрогирао их, док им је послуживао вино и грицкалице.

Он је затим проводио сате позирајући са голим и онесвешћеним жртвама пре него што би их фотографисао. Утврђено је да има галерију са више од 500 фотографија жртава.

Тужитељи су рекли да је Рејмонд почео са нападима 2006. године, а да је жртве проналазио у Мексику, Перуу и другим земљама.

"Oн је сексуални предатор", рекла је судија Колин Колар Котли, изричући пуну казну коју су тужитељи затражили у Вашингтону.

Као део казне, судија је оптуженом такође наложила да плати 10.000 долара свакој од својих 28 жртава.

На суду се око 12 Рејмондових жртава, које су идентификоване само бројевима, присетило како их је "преварио шпијун који је био део агенције која би требала да штити свет од зла".

Једна жртва рекла је да је Рејмонд изгледао као "савршени џентлмен" када су се упознали у Мексику 2020. године.

Након што је жртва изгубила свест, Рејмонд је без њеног знања снимио 35 видеа њених груди и гениталија.

Друга је рекла да је доживела нервни слом, а трећа да има ноћне море након што је видела фотографије на којима изгледа као "леш на његовом кревету".

Рејмонд је рекао судији да је сате провео размишљајући о оном што је учинио. "Знам да ниједно извињење није довољно. Не постоје речи којима бих описао колико ми је жао. То нисам ја, а ипак сам то постао", поручио је агент.

Његови адвокати тражили су блажу казну, наводећи као разлог његов рад у ЦИА након 11. септембра. То је, рекли су адвокати, било "плодно тло за емоционалну неосетљивост и објективизацију других људи", због којих је годинама вребао жене.

Агенција је јавно осудила Рејмондове злочине, тврдећи да то "један од најнечувенијих случајева недоличног понашања у историји ЦИА".