Свет

Гувернер Пенсилваније није успео да купи пиће пошто је заборавио да понесе личну карту

Џош Шапиро је покушао да прослави закон који дозвољава продају конзервираних алкохолних пића у продавницама, али је остао празних руку
Гувернер Пенсилваније није успео да купи пиће пошто је заборавио да понесе личну картуGetty © Andrew Harnik / Staff

Гувернер Пенсилваније Џош Шапиро (51) није успео да купи алкохолно пиће у самопослузи, док је промовисао нови закон који омогућава куповину алкохолних коктела у конзерви у продавницама. Разлог - није имао лична документа.

Из гувернерове канцеларије за "Хил" је речено је да је Шапиро вратио пиће и да му нико други (ко је имао документа) није купио конзерву пића.

Шапиро (51) је ове недеље, заједно са члановима одбора и другим званичницима, покушао да купи коктел у конзерви у продавници у централној Пенсилванији како би прославио нови закон, али је из исте изашао празник руку.

Закон 86 даје овлашћења продавницама прехрамбених производа и бензинским пумпама у Пенсилванији да продају коктеле у конзервама са до 12,5 одсто алкохола, пише "Гардијан".

Шапиро - који је био у трци за потпредседника Камале Харис - овог лета је потписао двопартијски закон. "Овако изгледа права слобода, а ми смо то урадили на начин да штитимо пореске обвезнике и подржавамо наше државне раднике", рекао је Шапиро у августу.

Пре тога, продавнице у Пенсилванији су могле да продају пиво и вино у конзервама, док су "жестину" могле да продају само државне продавнице.

image