Свет

Новинарка суспендована због гласина о романси: Да ли је Кенеди "шарао"?

Оливија Нуци наводно је признала да је била у вези са Кенедијем док је био председнички кандидат
Новинарка суспендована због гласина о романси: Да ли је Кенеди "шарао"?© Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

"Њујорк магазин" суспендовао је дописницу из Вашингтона Оливију Нуци, након што су се пронеле гласине да је била у романтичној вези са америчким председничким кандидатом Робертом Кенедијем Млађим који је недавно подржао Трампа.

Портпарол магазина је за медије рекао како је да је Нуци недавно "признала уредницима часописа да је била у личном односу са бившим субјектом релевантним за кампању", и то у периоду док је извештавала о кампањи, и тако прекршила њихове стандарде о сукобу интереса.

"Да смо знали за ову везу, она не би наставила да прати председничку кампању. Интерни преглед њеног објављеног рада није пронашао нетачности нити доказе о пристрасности. Она је тренутно на одсуству из часописа, а часопис спроводи детаљнију ревизију. Жао нам је што смо довели у питање поверење наших читалаца", рекли су из овог медија, а преноси "Индепендент".

Портпарол Кенедија, који је ожењен звездом серије "Обуздајте свој ентузијазам" Шерил Хајнс, у почетку се кандидовао на предизборима Демократске странке одбацио је тврдње да је био у вези са новинарком.

"Господин Кенеди је само једном у животу срео Оливију Нуи на интервјуу који је она тражила", рекао је портпарол за "Статус".

image