Безбедносне службе Либана: Експлозив у батеријама воки-токија који су детонирани

Неименовани извор је додао да је у воки-токијима било сакривено око три грама експлозива који је изузетно тешко открити, као и да је то учињено месецима пре напада

Батерије воки-токија, коришћених у нападу на оружану групу Хезболах, садржавале су високо експлозивно једињење познато као ПЕТН, саопштио је неименовани извор који припада снагама безбедности Либана, пренео је Ројтерс.

На сликама воки-токија налазиле су се етикете јапанске компаније "Иком", али ова компанија је саопштила да је још пре десет година обуставила производњу тих модела, и да је данас већина уређаја који се налазе у продаји фалсификована.

Генерални директор одељења за безбедност "Икома" Јошики Еномото изјавио је да је могуће да су старији модели ове компаније модификовани у експлозивне направе.

Такође, неименовани либански извор је саопштио да је до експлозија дошло и у случајевима када је батерија била одвојена од остатка уређаја.

Извор из Либана је додао да је у пејџерима било сакривено око три грама експлозива ПЕТН, који је изузетно тешко открити, као и да је то учињено месецима пре напада.