Свет

Мора да плаћа подршку: Камала Харис на оглашавање на мрежама троши 20 пута више од Трампа

Харис је потрошила 12,2 милиона долара на оглашавање на Фејсбуку и Инстаграму у недељи дебате, док је Трамп потрошио нешто више од 611.000 долара
Мора да плаћа подршку: Камала Харис на оглашавање на мрежама троши 20 пута више од Трампа© VCG/VCG via Getty Images

Потпредседник САД и демократски кандидат Камала Харис потрошила је током недеље дебате 20 пута више новца на оглашавање на друштвеним мрежама од републиканског кандидата Доналда Трампа, известио је данас "Њујорк тајмс".

Како се наводи, Харисова је потрошила 12,2 милиона долара на оглашавање на Фејсбуку и Инстаграму у недељи дебате, док је Трамп потрошио нешто више од 611.000 долара.

Председничка дебата одржана је на телевизији АБЦ 10. септембра, а Трамп је, иако је свој наступ оценио као "најбољи до сад", одбио да учествује у наредној.

Већина западних медија, укључујући и републикански настројену телевизију "Фокс њуз", оценила је да се Харисова показала боље, а да је Трамп изгледао напетије него током јунске дебате са актуелним председником САД Џозефом Бајденом.

Бајден је убрзо након те дебате, суочен са критикама, одлучио да се повуче из председничке трке и подржао своју потпредседницу Камалу Харис.

image