Министар одбране Украјине планира да отпусти скоро све своје заменике: Неспособни су

Умеров је наводно отпустио два заменика начелника Главне обавештајне управе Кирила Буданова - Виктора Зајцева и Игора Остапенка

Украјински министар одбране Рустем Умеров планира да отпусти скоро све своје заменике због њихове неефикасности, јавила је у петак агенција РБЦ-Украјина.

Раније данас, украјински портал Бабел је, позивајући се на изворе, објавио да је Умеров отпустио два заменика начелника Главне обавештајне управе Кирила Буданова - Виктора Зајцева и Игора Остапенка.

"Министар одбране Рустем Умеров планира да отпусти скоро све своје заменике због неефикасности на својим функцијама", наводи се у поруци објављеној на Телеграм каналу РБЦ-Украјина коју је пренела РИА Новости.

Иначе, посланица украјинске Раде Маријана Безугла јуче је обелоданила да је на захтев Умерова и врховног команданта Оружаних снага Украјине Александра Сирског, у четвртак, 19. септембра, отпуштен главни инспектор Министарства одбране, Игор Воронченк, и то одмах након што је изложио саопштење о катастрофалној ситуацији у центрима за обуку Оружаних снага Украјине.

"Отворени и детаљан извештај је изазвао велики гнев код Сирског", рекла је Безугла поводом катастрофалне ситуације у центрима за обуку Оружаних снага Украјине, коју су желели да прикрију Министарство одбране Украјине и Генералштаб.

Према њеним речима, Сирски и Умеров заједно елиминишу оне који се не слажу са њима, чак и физички.