Албанац с КиМ међу 37 израелских шпијуна Мосада које је Турска осудила на 250 година затвора

Извори су тада рекли да је Љиридон Реџепи оптужен за "шпијунажу против државе", са трансферима новца агентима Мосада у Турској

Суд у Турској изрекао је око 250 година затвора за 37 особа које су означене као шпијуни израелског Мосада. Међу њима је и мушкарац с Косова који се терети да је био финансијер, преноси косовски портал "Демокрација".

Турски званичници нису објавили детаље о врсти информација које су добили, али су рекли да су казне засноване на "озбиљности предмета злочина", као и на "степену умишљаја оптуженог".

Адвокат осуђених рекао је да нема конкретних доказа против њих, написала је турска мрежа "Хабертурк". Уз њих, још око 20 оптужених проглашено је невиним за исте оптужбе.

Прошлог месеца Турска је саопштила да је ухапсила финансијера Мосада у земљи, косовског Албанца Љиридона Реџепија, који је ушао у земљу 25. августа и неколико дана касније га је ухапсила истанбулска антитерористичка агенција, након дојаве турске обавештајне службе МИТ .

Извори су тада рекли да је Реџепи оптужен за "шпијунажу против државе", са трансферима новца агентима Мосада у Турској, који су оперисали дроновима или изводили "психолошке операције против палестинских и сиријских интереса".

Извори кажу да је Реџепи прихватио оптужбе за трансфер новца.