Либан: У израелском нападу на Бејрут убијена најмање 37 особа, међу њима троје деце

У претходном саопштењу, Министарство је навело да је у том нападу убијено најмање 31 особа, а да је 68 људи рањено

У израелском ваздушном нападу изведеном у петак на предграђе Бејрута убијена је најмање 37 особа, саопштило је данас либанско Министарство здравља, преносе РИА Новости.

У претходном саопштењу, Министарство је навело да је у том нападу убијено најмање 31 особа, а да је 68 људи рањено, међу којима је три детета и седам жена.

Либанска милитантна група Хезболах је потврдила да је у најновијем нападу на Бејрут убијен један од њених команданата Ибрахим Акил, као и још 14 припадника те организације.  

Јучерашњи удар на Бејрут је први израелски напад таквих размера на либанску престоницу после више месеци, а изведен је након што је Хезболах засуо ракетама северни Израел у знак одмазде због масовног напада раније ове недеље у којем су пејџери и токи-вокији чланова Хезболаха експлодирали у исто време.

Савет безбедности Уједињених нација одржао је хитну седницу после израелских ваздушних напада на Бејрут и јужни Либан, а портпарол УН Стефан Дижарик упозорио је да се тај регион сада налази "на ивици катастрофе".