Најмање 22 особе погинуле, 30 рањених у израелском ваздушном нападу на школу у Гази

Од избијања рата између Израела и Хамаса, израелска војска је нападала бројне школе, у којима се сакривају десетина хиљада Палестинаца протераних из својих домова израелским офанзивама и наредбама за евакуацију

Најмање 22 особе су погинуле данас у израелском ваздушном нападу на школу Ел Фалах у којој су се налазила расељена лица, у насељу Ел Зејтун, јужно од града Газе, саопштило је Министарство здравља Газе.

У саопштењу се додаје се да је у нападу рањено још 30 особа, пренео је АП.

Израелска војска је саопштила да је данас извела ваздушни напад на групу Хамасових оперативаца у командној просторији која се налазила у оквиру бивше школе у ​​граду Гази.

Према саопштењу израелске војске, Хамас је користио школу Ел Фалах у насељу Зејтун за планирање и извођење напада на израелску војску и територију Израела. Израелска војска је оптужила Хамас да "систематски" користи цивилне локације за терористичке акције.

"Терористичка организација Хамас систематски крши међународно право делујући унутар цивилне инфраструктуре", додала је војска.

Од избијања рата између Израела и Хамаса, израелска војска је нападала бројне школе, у којима се сакривају десетина хиљада Палестинаца протераних из својих домова израелским офанзивама и наредбама за евакуацију.

Почетком месеца, у израелском нападу на школу у избегличком кампу Нусеират, погинуло је 14 особа, навели су палестински медицински званичници.

Израелска војска саопштила је да је гађала милитанте Хамаса који су планирали нападе из унутрашњости школе.