Свет

Камала Харис прохватила још једну дебату са Трампом

Харисова је у суботу твитовала да ће "радо прихватити другу председничку дебату" и да се нада да ће јој се Трамп "придружити" 23. октобра
Камала Харис прохватила још једну дебату са Трампом© Tanjug/AP/Matt Slocum

Потпредседница САД и председнички кандидат Демократске странке Камала Харис прихватила је позив Си-Ен-Ен-а да учествује у дебати са републиканским противкандидатом Доналдом Трампом 23. октобра у Атланти, саопштeно је данас из њеног штаба.

"Потпредседница Харис је спреман за још једну прилику да дели бину са Доналдом Трампом", рекла је председница кампање Џен О'Мели Дилон у саопштењу.

"Доналд Трамп не би требало да има проблема да пристане на ову дебату", додала је.

Харисова је у суботу твитовала да ће "радо прихватити другу председничку дебату" и да се нада да ће јој се Трамп "придружити" 23. октобра.

Изборни штаб Трампа, бившег председника САД и кандидата републиканаца на председничким изборима 5. новембра, није одговорио на захтев Ројтерса за коментар.

Трамп је прошле недеље наговестио да би могао бити отворен за учешће у трећој председничкој дебати (другој са Харисовом) након што се са Харисовом суочио 10. септембра у Филаделфији.

"Можда, ако будем расположен", рекао је новинарима током скупа у Калифорнији, након што је претходно објавио на друштвеној мрежи "Истина" да неће бити треће дебате, те да Камала Харис треба да се фокусира на то шта је радила претходне четири године.

"И потпредседница Харис и бивши председник Трамп добили су позив да учествују у дебати Си-Ен-Ен-а ове јесени јер верујемо да би амерички народ имао користи од друге дебате између два кандидата за председника Сједињених Држава. Радујемо се што ћемо добити одговор од обе стране како би америчка јавност могла да чује више од ових кандидата док донесу своју коначну одлуку", навели су из овог медија.

За октобар, Си-Ен-Ен је понудио формат сличан јунској дебати.

image