Трамп: Прекасно је за другу дебату с Харисовом

До Трампове изјаве долази у тренутку када анкете указују да су двоје кандидата за председника САД поново оквирно изједначени

Републикански председнички кандидат на предстојећим изборима у САД Доналд Трамп рекао је  да је прекасно за одржавање друге дебате са својим демократским ривалом Камалом Харис. 

"Већ сам учествовао у две (дебате): једну са корумпираним Џоом Бајденом на Си-Ен-Ену, а другу са Камалом на Еј-Би-Си. Мислим да  је Си-Ен-Ен био веома фер. Џо је избачен из трке – то је био државни удар, успут речено... А радикални левичари су критиковали (Си-Ен-Ен) због непристрасности... Другим речима, (нова дебата) неће опет бити фер", изјавио је бивши председник САД.

За одржавање још једне дебате је "прекасно", оценио је Трамп, напоменувши да ће "гласање ускоро почети".

Камала Харис "сада жели да води дебату на Си-Ен-Ену пре избора јер много губи", додао је Трамп. 

Са друге стране, Харисова је на Иксу објавила да ће "радо прихватити другу председничку дебату 23. октобра".

Према истраживању које је спровео Си-Ен-Ен, 63 одсто регистрованих гласача који су се укључили у директан пренос дебате је оценило да је наступ Харисове премашио очекивања гледалаца и да је био јачи од Трамповог, док је 45 одсто гледалаца рекло да има позитивно мишљење о актуелној потпредседници САД, за разлику од 39 одсто, колико је било пре дебате.

Анкете које су изашле у међувремену су показале да је Харисова изгубила иницијативу коју је преузела у почетним стадијумима своје кампање, и да је на националном нивоу изједначена с Трампом на 47 одсто.