Харисова "превише заузета" да би давала интервјуе

Доналд Трамп и његов кандидат за потпредседника Тим Волц дали су десет пута више разговарали с различитим медијима од Камале Харис и Тима Волца, објавио је "Аксиос"

Потпредседница САД Камала Харис није дала много интервјуа за медије јер је "веома заузета особа", рекла је за Си-Ен-Ен једна од њених саветника за кампању, Кејша Ленс-Ботомс.

Харисову су чак и либерални стручњаци критиковали због избегавања интервјуа за медије откако је номинована за кандидата демократа на предстојећим председничким изборима.

У два месеца од када је најавила своју председничку кампању, Харисова и њен кандидат за потпредседника Тим Валц дали су укупно седам интервјуа, док су бивши председник Доналд Трамп и Џеј Ди Венс дали 70 интервјуа и конференција за штампу, према подацима које је објавио "Аксиос" ове недеље.

Ако се узму у обзир разговори са партијским савезницима, на пример Трампов разговор уживо с власником Икса Илоном Маском, бивши председник САД има још већу предност у односу на Харисову, која се углавном држала одржавања унапред припремљених говора на митинзима. 

На питање зашто Харисова не даје више интервјуа, Ленс-Ботомс је у петак за Си-Ен-Ен одговорила: "Волели бисмо да је видимо како седи сваки дан са Си-Ен-Ен-ом и даје интервјуе, али она је веома заузета особа."

"Она је и потпредседница и кандидат", додала је Ленс-Ботомс, поновивши да је Харисова једноставно "презаузета" да би ишла у корак с Трамповим медијским наступима.

Камала Харис се нашла на удару критике Њујорк тајмса због избегавања наступа који не подразумевају припремљене говоре, док је коментатор Си-Ен-Ена а Скот Џенингс у петак критиковао потпредседницу јер намерно избегава "непријатељске медије".

Ноћ раније, Харисова је опширно разговарала са ТВ водитељком Опром Винфри, али је интервју био благонаклоњен потпредседници и укључивао је мноштво познатих присталица Харисове, укључујући Мерил Стрип, Џенифер Лопез, Џулију Робертс, Криса Рока и Бена Стилера.

Кампања Харисове верује да је "ограничавање интеракције са штампом права стратегија – чак и ако фрустрира новинаре", навео је "Аксиос", позивајући се на изворе блиске кампањи.

Према недавној анкети "Њујорк тајмса" и "Сијене", 31 одсто гласача сматра да не зна довољно о ​​Харисовој, док само 12 одсто исто мисли за Трампа и његове ставове о кључним питањима.