Специјална координаторка УН за Либан: На помолу катастрофа на Блиском истоку

Хезболах је јутрос са либанске територије испалио 85 ракета на северни Израел, при чему су рањене три особе, док израелске снаге изводе нови талас ваздушних удара на мете Хезболаха у Либану и прете интензивирањем напада, саопштила је Израелска војска

Специјална координаторка Уједињених нација за Либан, Жанин Хенис-Плашарт, упозорила је данас да је на Блиском истоку на помолу катастрофа и да војно решење ниједну страну неће учинити безбеднијом.

Она на то упозорава у тренутку када се појачава насиље између Израела и либанске групе Хезболах.

"С обзиром на то да је тај регион на ивици претеће катастрофе, поновићу: нема војног решења које ће било коју страну учинити безбеднијом", објавила је она на Иксу.

Хезболах је јутрос са либанске територије испалио 85 ракета на северни Израел, при чему су рањене три особе, док израелске снаге изводе нови талас ваздушних удара на мете Хезболаха у Либану и прете интензивирањем напада, саопштила је Израелска војска (ИДФ).

ИДФ у саопштењу наводи да гађа мете Хезболаха у Либану након првог одговора те либанске групе на смртоносне експлозије пејџера и воки-токија припадника Хезболаха у Либану пре неколико дана.

Израелско Министарство здравља саопштило је данас да је, према инструкцијама Команде ИДФ за домаћи фронт, свим болницама у северном Израелу наложило да раде искључиво у обезбеђеним зонама, преноси "Тајмс ов Израел".

У међувремену, на северу Израела отказани су часови у школама и уведена ограничења на јавне догађаје због ракетних напада из Либана, а ограничења важе на целој територији северно од града Хаифе и у долини Језрел источно од тог града.