Аутомобил који се налазио у пратњи руског амбасадора у Пакистану налетео на мину

Дипломатски кор није повређен

Поворка аутомобила у којој су били руски амбасадор Алберт Хорев и друге дипломате налетела је на минут у Пакистану, саопштила је руска амбасада у Пакистану на свом Телеграм каналу. Нико од дипломата није повређен, док је један полицајац страдао.

Амбасадор је путовао у колони заједно са делегацијом у којој су били амбасадори неколико других земаља. Раније током дана, делегација је присуствовала туристичком форуму чији је домаћин била Трговинско-индустријска комора Исламабада.

На путу до хотела из града Мингора возило које је пратило делегацију прешло је преко мине, додаје се у саопштењу. Један полицајац је погинуо а четворица су повређена.

Пакистанске власти потврдиле су да је дошло до инцидента и навели да су сви чланови делегације безбедно евакуисани.

"Сви амбасадори су остали безбедни у нападу и пребачени су на безбедно место пре одласка у Исламабад", рекао је заменик генералног инспектора полиције Мохамед Али Гандапур за Ројтерс.

У конвоју је било 12 дипломата из БиХ, Русије, Вијетнама, Етиопије, Руанде, Зимбабвеа, Индонезије, Узбекистана, Туркменистана, Казахстана и Португала.

"Тачно је да је један наш дипломата био у конвоју али није био животно угрожен и сада је на сигурном", навели су из Министарства спољних послова БиХ на упит Радија Слободна Европа.

На мрежи Икс из Министарства су навели да "експлозија која се догодила близу конвоја који је обезбеђивао и дипломате из Босне и Херцеговине у Пакистану није угрозила њихове животе".

"Са олакшањем потврђујемо да су бх. дипломате остале неповређене. Власти истражују инцидент, а ми ћемо наставити пратити ситуацију", написали су.