Свет

Иранска револуционарна гарда забранила коришћење комуникационих уређаја

У нападима у којима су експлодирали комуникациони уређаји Хезболаха прошле недеље погинуло је 39, а повређено више од 3.000 људи
Иранска револуционарна гарда забранила коришћење комуникационих уређаја© Photo by Morteza Nikoubazl/NurPhoto via Getty Images

Корпус Иранске револуционарне гарде (ИРГЦ) наредио је свим припадницима да престану да користе све врсте комуникационих уређаја након што су хиљаде пејџера и воки-токија које су користили чланови либанске милитантне групе Хезболах у Либану експлодирали прошле седмице, изјавила су два висока неименована иранска безбедносна званичника за Ројтерс.

Један од званичника је рекао је да у току операција великих размера коју спроводи ИРГЦ током које се прегледају сви уређаји, а не само комуникациона опрема.

Истакао је да је већина тих уређаја иранске производње, или су увезени из Кине и Русије.

Званичник је навео да је Иран забринут због инфилтрације израелских агената, укључујући Иранце на платном списку Израела, наводећи да је у току темељна истрага усмерена на средње и високорангиране припаднике ИРГЦ.

Додао је да истрага укључује преглед њихових банковних рачуна у Ирану и иностранству, као и њихова путовања и путовања чланова њихових породица.

Званичник је истакао да је Иран повећао безбедност на нуклеарним и ракетним локацијама.

У нападима у којима су експлодирали комуникациони уређаји Хезболаха прошле недеље погинуло је 39, а повређено више од 3.000 људи.

image