Свет

Зеленски: Трамп нема решење за украјински сукоб

Било је много лидера који су били убеђени да знају како да за кратко време реше сукоб, али када су се удубили, схватили су да није све тако једноставно, рекао је украјински лидер
Зеленски: Трамп нема решење за украјински сукоб© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Бивши амерички председник Доналд Трамп не зна како да заустави украјински сукоб, рекао је за "Њујоркер" лидер кијевског режима Владимир Зеленски.

Према његовим речима, Трамп "не зна како да заправо заустави рат чак и ако му се чини да зна како то да уради".

"Често се дешава са овим ратом да што више гледате у њега, мање разумете. Било је много лидера који су били убеђени да знају како да га заврше већ сутра, али када су се удубили у њега, схватили су да није све тако једноставно", рекао је Зеленски. 

Трамп је, подсетимо, више пута до сада изјављивао да ће, уколико поново буде изабран за председника на следећим изборима у новембру, заустави руско-украјински сукоб за кратко време и то до своје инаугурације. Такође, говорио је како се СВО не би ни десила да је он био председник.

На све ово из Кремља су поручили да се озбиљно односе према свим иницијативама које имају за циљ разрешење сукоба, али и додали да амерички кандидати за председника редовно спомињу тематику Русије, Украјине и руског председника Владимира Путина и то сваки пут пре изборе како би задобили политичке поене. 

image