Свет

Осумњичени за покушај убиства Трампa оставио поруку: Нуди 150.000 долара ономе ко "заврши посао"

Рајан Рут је навео и списак локација на којима очекује да ће се Трамп појавити, саопштено је из Тужилаштва САД
Осумњичени за покушај убиства Трампa оставио поруку: Нуди 150.000 долара ономе ко "заврши посао"Getty © Martin County Sheriff's Office / Handout/Anadolu

Осумњичени за покушај атентата на републиканског кандидата за председника САД Доналда Трампа, на његовом голф терену на Флориди, написао је белешку у којој је најавио да планира да убије бившег америчког председника и позвао да неко други "доврши посао" у случају да он не успе, саопштено је из Тужилаштва САД.

"Ово је био атентат на Доналда Трампа, али ја сам вас изневерио. Дао сам све од себе. Сада је на вама да завршите посао; понудићу 150.000 долара ономе ко може да заврши посао", пише у руком писаној поруци коју је Рајан Рут наводно оставио у кутији у нечијој кући.

У писму адресираном целом "Свету" Рут је навео и списак локација на којима очекује да ће се Трамп појавити, открили су амерички савезни тужиоци, преноси "Скај њуз".

Додаје се да је порука стављена у кутију у којој се налазила и муниција, једна метална цев, разни грађевински материјал, алат, четири телефона и неколико других писама. Кутија је остављена у поштанском сандучету испред куће неидентификоване особе која је контактирала савезне власти након Рутовог хапшења.

Тужилаштво је потврдило и да је у периоду од 18. августа до 15. септембра мобилни телефон осумњиченог више пута звонио у близини Трамповог голф терена и његове куће на Флориди као и да је пронађена руком исписана листа датума и локација на којима се очекивало да ће се појавити републикански председнички кандидат.

Надлежни који су извршили претрес аутомобила осумњиченог пронашли су шест мобилних телефона, међу којима је и један са Гугл мапом за путовање из округа Палм Бич до Мексика, као и бележницу која је била препуна критика на рачун руске и кинеске владе и планова како да се придружи Оружаним снагама Украјине.

image