Свет

Ово је за Дурова: Како су Руси хаковали Телеграм канал Емануела Макрона

Канал француског председника "поновио се" линком који корисника преусмерава на канал с мимовима и шалама о Макрону, Дурову и Русији
Ово је за Дурова: Како су Руси хаковали Телеграм канал Емануела МакронаGetty © Jamie Squire

Званични Телеграм канал Емануела Макрона наизглед је хакован тако да преусмерава посетиоце на канал са мимовима и шалама које исмевају француског председника и изражавају подршку оснивачу ове платформе, Павелу Дурову.

Подсетимо, француска полиција је ухапсила Дурова 24. августа на аеродрому у Паризу, уз оптужбе које у суштини сматрају руског технолошког иноватора саучесником у свим кривичним делима која се одвијају на Телеграму због политике приватности ове платформе.

Након што је се у медијима појавила тврдња да је Дуров у Париз дошао по позиву француског председника, Макрон је то демантовао током конференције за новинаре са председником Србије Александром Вучићем, тврдећи да није ни знао да Дуров долази у Француску. 

Макронов Телеграм налог је хакован тако да линк у опису под називом ElyseeInfos посетиоца преусмерава на засебни Телеграм канал са мимовима који исмевају француског председника, посебно у контексту Павела Дурова и Русије.

image