Свет

Еј-Би-Си њуз: Бајден оставља наслеђе бескрајних сукоба

Администрација актуелног америчког председника "може да се похвали" да је обновила неке политичке савезе, али и са два рата која су почела за време Бајденовог мандата, истиче Еј-Би-Си њуз
Еј-Би-Си њуз: Бајден оставља наслеђе бескрајних сукоба© Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

На крају свог председничког мандата, амерички председник Џозеф Бајден оставља у наслеђе два рата којима се не назире крај, наводи Еј-Би-Си њуз.

"Током Бајденовог председавања почела су два сукоба – у Украјини и у Појасу Газе. А постоји ризик и од рата пуног размера између Израела и Хезболаха. Бајден оставља иза себе ратове којима се не назире крај", истиче Еј-Би-Си њуз.

Како се додаје, администрација актуелног америчког председника "може да се похвали" да је обновила неке политичке савезе, али и са два рата која су почела за време Бајденовог мандата.

Америчка мрежа критикује Бајдена због његовог неуспеха да реши сукоб у Украјини, као и због тога што је ситуацију на Блиском истоку довео у опасност од рата великих размера између Либана и Израела.

У чланку се наводи и да ће Бајденов говор током Генералне скупштине УН бити једна од његових последњих прилика да окупи светске лидере око постизања мира.

image