Свет

Ухапшен син осумњиченог за покушај убиства Трампа: Поседовао фотографије злостављања деце

Истражитељи су запленили више телефона и таблета и пронашли стотине досијеа сексуалног злостављања деце, наводи се у судским документима
Ухапшен син осумњиченог за покушај убиства Трампа: Поседовао фотографије злостављања деце© Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Син осумњиченог за покушај убиства бившег председника САД и кандидата републиканаца на предстојећим председничким изборима Доналда Трампа на Флориди ухапшен је по савезној оптужби за поседовање фотографија сексуалног злостављања деце.

Истражитељи кажу да су открили "стотине" фајлова са дечјом порнографијом током претреса резиденције Орана Рута у округу Гилфорд, Северна Каролина, у суботу, спроведене "у вези са истрагом која није повезана са експлоатацијом деце".

Оран Рут је ухапшен ове недеље након што су власти претресле његову кућу у Гринсбороу, у Северној Каролини "у вези са истрагом која није повезана са експлоатацијом деце", навео је званичник ФБИ у судским документима, пренео је АП.

Истражитељи су запленили више телефона и таблета и пронашли стотине досијеа сексуалног злостављања деце, наводи се у судским документима.

"Прегледом СД картице која се налази у уређајима откривено је да се на њој налазе стотине фајлова дечје порнографије", написали су тужиоци у кривичној пријави и додали да се фајлови укључују "видео-снимке дечје порнографије створене ван Северне Каролине".

Он се суочава са две оптужбе за поседовање и примање материјала за сексуално злостављање деце.

"Неповезана истрага" односила се на Рутовог оца, који се налази у притвору, потврдио је портпарол канцеларије америчког тужиоца за Еј-Би-Си њуз.

Оран Рут ће се први пут појавити пред савезним судом Северне Каролине.

Након вести о хапшењу сина осумњиченог за покушај убиства Трампа огласио се Доналд Трамп Млађи који је у објави на Иксу написао кратак коментар: "Јер, наравно..." 

Отац Орана Рута је Рајан Рут, који је оптужен за покушај убиства Трампа на голф терену на Флориди 15. септембра.

Рајан Рут је оптужен за федералне прекршаје у вези са оружјем, али тужиоци су наговестили да долазе много озбиљније оптужбе за покушај убиства Трампа.

image