Свет

Што је џабе и Богу је драго: Британски премијер не плаћа чак ни карте за утакмице

Кир Страмер добија бесплатну одећу, смештај, наочаре, па и улазнице за концерте
Што је џабе и Богу је драго: Британски премијер не плаћа чак ни карте за утакмице© Michael Regan/Getty Images

Што је џабе и Богу је драго, девиза је којом се води британски премијер Кир Страмер, за кога се, након што се прочуло да воли да добија бесплатну одећу, сазнало да једнако воли и да му донирају пентхаусе на коришћење, као и бесплатне карте за фудбалске утакмице.

"Телеграф" је наиме, објавио како је Кир Страмер, током кампање користио пентхаус вредан 18 милиона фунти у власништву лабуристичког колеге лорда Алија, а и да је на поклон добијао карте за утакмице и концерте.

За све, је, ако му је веровати, крив његов син.

"Мој дечак који има 16 година, био је усред матурских испита. Обећао сам му да ће моћи да стигне до своје школе и полаже испите без ометања. Имамо много новинара испред куће у којој живимо и не жалим се на то. Али, ако си шеснаестогодишњак који покушава да матурира, и то ти је једина шанса… Зато сам му обећао да ћемо се преселити негде где он може мирно да учи", навео је Страмер, гостујући на радију Би-Би-Сија, објашњавајући да је зато прихватио бесплатан смештај.

Сину је, изгледа требало и мало рекреације међу испитима, па је тако британски премијер прихватио и бесплатне карте за фудбалске утакмице Арсенал.

"Купио сам сезонске карте на трибини Арсенала и имам их дуго и идем са својим сином који има 16 година. Због обезбеђења, не могу више да идем на трибину, па је фудбалски клуб Арсенал рекао: 'Будите наш гост у директорској ложи ако и када стигнете на утакмицу'. То је за мене значило да могу да наставим да идем на фудбал са својим дечаком", рекао је Страмер.

Лорд Али, који је Страмеру донирао кућу која је коришћена не само за синовљево преслишавање лекција, већ и за организовање донаторских вечера за кампању, дао је премијеру и новац за одела и наочаре, па и за естетику госпође Страмер.

image