Наставља се пакао на Блиском истоку: Нетанјахуова канцеларија негира наводе медија о прекиду ватре

Из кабинета премијера Израела се истиче да је такође нетачна информација коју је објавио израелски Канал 12 да је Нетанјаху наредио израелској војсци да ублажи ударе у Либану, наводећи да је премијер овластио војску да настави интензивне нападе на циљеве Хезболаха

Канцеларија израелског премијера Бенјамина Нетанјахуа саопштила је данас, неколико сати након што су поједини израелски медији објавили да званичници очекују прекид ватре у Либану око подне, да су то нетачне тврдње.

"Реч је о америчко-француском предлогу на који премијер није ни одговорио", наводе из кабинета премијера Израела.

Истиче се да је такође нетачна информација коју је објавио израелски Канал 12 да је Нетанјаху наредио израелској војсци да ублажи ударе у Либану наводећи да је премијер овластио војску да настави интензивне нападе на циљеве Хезболаха.

У саопштењу се такође наводи да ће борбе у Појасу Газе бити настављене док не буду остварени сви ратни циљеви Израела, пренео је "Тајмс ов Израел".

Израелски политичари и становници северног Израела осудили су америчко-француски предлог о прекиду ватре између Израела и милитантне групе Хезболах који би требало да почне данас око поднева, објавили су израелски медији.

Како је раније објављено, САД, ЕУ, Француска, Немачка, са још неколико савезника и три арапске земље позвале су владе Израела и Либана на хитан прекид ватре преко израелско-либанске границе у трајању од 21 дана, истовремено изражавајући подршку прекиду ватре у Појасу Газе, наводи се у заједничком саопштењу тих земаља које је објавила Бела кућа.