Свет

Израелска војска: Убили смо главног Хезболаховог оператера дронова у Либану

Израелска војска је саопштила да је ваздушни напад на јужни Бејрут био усмерен на Абуа Салеха
Израелска војска: Убили смо главног Хезболаховог оператера дронова у ЛибануGetty © Anadolu / Contributor

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су убили Мохамеда Срура, наводног шефа Хезболахове команде дроновима, у ваздушном нападу на либанску престоницу Бејрут.

Срур, такође познат као Абу Салех, наводно се налазио у бејрутском предграђу Дахије, које је Израел бомбардовао више пута од понедељка. Он је наводно био задужен за Хезболахове беспилотне летелице, крстареће ракете и противваздушну одбране.

ИДФ је у саопштењу навела да је Салех убијен у нападу. Либански безбедносни извор наводно близак Хезболаху рекао је за АФП да је Абу Салехова судбина "још увек нејасна".

Министарство здравља Либана потврдило је да су две особе погинуле у бомбашком нападу у четвртак поподне, али није саопштило њихов идентитет.

Абу Салех је био на челу Хезболахових операција производње дронова у Либану. Раније је био аташе групе у Јемену, где је радио са Хутима, наводи ИДФ.

Израел је од прошлог петка убио најмање три главна команданта Хезболаха, укључујући Ибрахима Акила, Ахмеда Вахбија и Ибрахима Кубаисија.

Више од 700 људи убијено је у ваздушној кампањи израелских снага у Либану, наводе либанске власти.

image