Израелска војска: Убили смо главног Хезболаховог оператера дронова у Либану

Израелска војска је саопштила да је ваздушни напад на јужни Бејрут био усмерен на Абуа Салеха

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да су убили Мохамеда Срура, наводног шефа Хезболахове команде дроновима, у ваздушном нападу на либанску престоницу Бејрут.

Срур, такође познат као Абу Салех, наводно се налазио у бејрутском предграђу Дахије, које је Израел бомбардовао више пута од понедељка. Он је наводно био задужен за Хезболахове беспилотне летелице, крстареће ракете и противваздушну одбране.

ИДФ је у саопштењу навела да је Салех убијен у нападу. Либански безбедносни извор наводно близак Хезболаху рекао је за АФП да је Абу Салехова судбина "још увек нејасна".

Министарство здравља Либана потврдило је да су две особе погинуле у бомбашком нападу у четвртак поподне, али није саопштило њихов идентитет.

Абу Салех је био на челу Хезболахових операција производње дронова у Либану. Раније је био аташе групе у Јемену, где је радио са Хутима, наводи ИДФ.

Израел је од прошлог петка убио најмање три главна команданта Хезболаха, укључујући Ибрахима Акила, Ахмеда Вахбија и Ибрахима Кубаисија.

Више од 700 људи убијено је у ваздушној кампањи израелских снага у Либану, наводе либанске власти.