Свет

Израелска војска: Убијено неколико високих чланова Хезболаха у нападу на Бејрут

Хусеин Хани, високи члан Хезболаха, који је убијен у либанској престоници, био је близак Фуаду Шукру, највишем команданту тог покрета, кога су ИДФ убиле у јулу
Израелска војска: Убијено неколико високих чланова Хезболаха у нападу на БејрутGetty © Houssam Shbaro/Anadolu

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) убиле су заменика команданта ракетне јединице шиитског покрета Хезболах и низ других виших припадника покрета као резултат циљаног удара на Бејрут у оквиру операције "Северна стрела", саопштила је прес-служба израелске војске.

"ИДФ је у уторак извела напад на Бејрут, услед чега је убијен шеф ракетне јединице Хезболах Ибрахим Мухамед Кубаиси, а сазнало се да је заједно са њим убијено још неколико високорангираних припадника тог покрета. Међу убијенима је био и Кубаисијев заменик Абас Ибрахим Шараф ел Дин", наводи се у саопштењу.

Како су додали, Хусеин Хани, високи члан Хезболаха, који је убијен у либанској престоници, био је близак Фуаду Шукру, највишем команданту тог покрета, кога су ИДФ убиле у јулу.

У саопштењу се такође говори о убиству Фуада Шафика Хазала Ханафера, вишег оперативца Хезболаха, који је био задужен за балистичке ракете земља-земља.

Израелска авијација већ неколико дана изводи масовне ударе на насеља на југу и истоку Либана.

Нападнуто је десетине села и низ регионалних насеља. Неколико десетина цивила је повређено. Борци Хезболаха су заузврат испалили десетине ракета ка северном Израелу. Либанска влада је већ позвала УН да интервенишу и зауставе израелску агресију.

image