Свет

Трамп са Зеленским: Имам одличан однос са Путином (ВИДЕО)

Републикански кандидат на председничким изборима у САД је поручио да ће, уколико победи, решити кризу у Украјини
Трамп са Зеленским: Имам одличан однос са Путином (ВИДЕО)© Photo by Alex Kent/Getty Images

Бивши амерички председник Доналд Трамп је на састанку са Владимиром Зеленским изразио је наду да ће, ако победи на председничким изборима у новембру, успети да пронађе "добро" решење за обе стране сукоба у Украјини пре инаугурације у јануару. 

"Као што знате, ја такође имам веома добар однос са председником Русије Владимиром Путином и мислим да бисмо брзо решили конфликт", рекао је Трамп, на шта је Зеленски додао да се "нада да са њим има још боље односе".

Бивши председник САД и републикански кандидат на предстојећим изборима му је на то одговорио да је за "танго потребно двоје".

Након што му је руком показао где треба да седне, Трамп је Зеленском рекао да ће, уколико победи бити спреман да сарађује са демократама на решавању украјинске кризе.

Зеленски, чини се, нема среће када је у питању комуникација са бившим и садашњим председницима САД, будући да су га и Бајден и Трамп на састанцима збунили и оставили у чуду помињући председника Русије.

Подсећамо, у јулу је Бајден на је дао реч последњег данас самита НАТО-а у Вашингтону Зеленском рекавши: "Сада желим да дам реч председнику Украјине, који има толико храбрости колико и одлучности", а затим додао: "Даме и господо, председник Путин".

Иначе, Трамп је пристао да се састане са Зеленским након што му је Украјинац послао писмо у коме је изразио жељу за састанком.

Бивши амерички председник је критиковао Зеленског на својим предизборним скуповима, назвавши га "трговцем" будући да се свака његова посета Америци завршавала вишемилионском помоћи Вашингтона Кијеву.

image