Свет

Укратко 27. септембар: Израел спровео напад на штаб Хезболаха; Трамп се састао с Зеленским

Више стотина грађана окупило се данас испред полицијске станице у Зубином Потоку како би исказали протест због скрнављења српских православних светиња
Укратко 27. септембар: Израел спровео напад на штаб Хезболаха; Трамп се састао с Зеленским© AP Photo
  • Бивши амерички председник Доналд Трамп је на састанку са Владимиром Зеленским изразио је наду да ће, ако победи на председничким изборима у новембру, успети да пронађе "добро" решење за обе стране сукоба у Украјини пре инаугурације у јануару. 
  • Председник Србије Александар Вучић уручио је у Њујорку одликовања представницима Уједињених Арапских Емирата, Бразила и Венецуеле при Уједињеним нацијама. Одликовање је добила и амбасадорка Никарагве која је у мају одржала упечатљив говор током расправе о резолуцији у Сребреници у Генералној скупштини УН.
  • Са циљем да се реши украјинска криза, Кина, Бразил и друге земље Глобалног југа имају у плану формирање отворене платформе "Пријатељи мира", рекао је министар спољних послова Кине Ванг Ји на састанку са саветником бразилског председника Селсу Аморимом на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација.
image