Свет

Осетно освежење за викенд: Пад температуре, наоблачење и киша

Интензивнији пљускови са грмљавином током вечери и крајем дана очекују се на северу и западу земље
Осетно освежење за викенд: Пад температуре, наоблачење и киша© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Изнад већег дела Србије у суботу ће бити претежно сунчано и топло, али уз постепену промену времена у другом делу дана, саопштио је  Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и умереним и јаким северозападним ветром које ће пре подне захватити Бачку, у другом делу дана прошириће се и на остале пределе Војводине, као и на западну и централну Србију, док се на југу и истоку земље падавине очекују тек током ноћи ка недељи.

Интензивнији пљускови са грмљавином током вечери и крајем дана очекују се на северу и западу земље, местимично од 20 до 50 мм.

Јутарња температура биће 10 до 20 степени, а највиша дневна од 22 степена на северозападу до 32 степена Целзијуса на југоистоку земље.

У Београду ће сутра пре подне бити претежно сунчано уз слаб до умерен јужни ветар, после подне очекује се постепено наоблачење. Киша, пљускови и грмљавина уз умерен, краткотрајно и јак северозападни ветар и пад температуре, очекују се касније после подне, увече и ноћу, а услова за интензивније падавине биће крајем дана. Јутарња температура биће око 19, а највиша дневна око 28 степени.

У недељу ће бити облачно са кишом и хладно уз умерен и јак северозападни ветар, који ће на истоку Србије повремено имати и олујне ударе.

Дневна температура биће у паду за 10 до 15 степени у односу на суботу и у већини места биће у интервалу од 13 до 15, на истоку понегде и до 18 степени. Увече престанак падавина и постепено разведравање са севера.

У понедељак ће бити претежно сунчано и свеже, уз слаб и умерен северозападни ветар који ће на истоку Србије повремено имати и олујне ударе али се крајем дана очекује и његово слабљење. У уторак и среду после хладног јутра, током дана биће претежно сунчано и топлије. РХМЗ најављује да ће до краја седмице бити променљиво облачно време, местимично с кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

image