Свет

Немачка: Наоружани Сиријац комбијем улетео у продавнице и палио куће, 31 особа повређена

Двоје деце је у животној опасности
Немачка: Наоружани Сиријац комбијем улетео у продавнице и палио куће, 31 особа повређенаGetty © Thomas Banneyer/picture alliance

У немачком граду Есену је повређена 31 особа међу којима и двоје деце, која су животно угрожена, након што је четрдесет једногодишњи Сиријац запалио два стамбена објекта. Он је такође комбијем улетео у неколико продавница и претио оружјем, преносе данас немачки медији.

Према наводима Ватрогасне службе и полиције, око 17.10 сати Сиријац је запалио стамбену зграду, а затим је у другој улици запалио и једну кућу, преноси немачки "Билд".

Лист наводи да се након тога, комбијем залетео у излог и фасаду продавнице поврћа, а онда се одвезао до друге продавнице, када је изашао и извукао мачету.

Друштвеним мрежама круже видео-снимци на којима се види како починилац прети оружјем људима око себе. Пролазници су га држали на одстојању гађајући га разним предметима.

Према сазнањима "Билда", полиција је успела да ухапси починиоца, који је имао опекотине по рукама, само неколико метара од продавнице поврћа. 

image