Свет

Обамин полубрат: Барак је био папучар дубоке државе

Малик је истакао да његов полубрат није смео да се супротстави пучу у Украјини 2014. године или операцији промене режима 2011. против Моамера Гадафија у Либији
Обамин полубрат: Барак је био папучар дубоке државе© Photo by Thomas A. Ferrara/Newsday RM via Getty Images

Барак Обама се удварао "дубокој држави" током свог доласка на власт, а када је био на власти био је немоћан да не послуша њихова наређења, рекао је његов полубрат бившег америчког председника Малик Обама.

Малик Обама је у емисији "Гоинг андерграунд" на РТ истакао да је пре бављења политиком Барак Обама "био заиста скромна, заиста фина особа", али да је како би постао председника САД "морао да има подршку одређених људи као што су Клинтонови и Џорџ Сорош који тамо заиста све контролишу".

Малик је истакао да његов полубрат није смео да се супротстави пучу у Украјини 2014. године или операцији промене режима 2011. против Моамера Гадафија у Либији. 

"Изгубио би подршку и онда не би био оно што је данас. Ти људи су га подржавали и он је морао да игра како они свирају", објаснио је Малик Обама. 

Затим је додао да му се зато допада председник Трамп.

"Он ради ствари на свој начин. Дошао је до Северне Кореје и тамо се састао са њиховим лидером Ким Џонг Уном. Барак је то могао да учини за Моамера Гадафија. Мислим да је он само... само је папучар".

Израз "дубока држава" односи се на неизабране и често непознате владине бирократе који заправо управљају владином политиком, пре свега вође обавештајних агенција и војске.

image