Свет

Телевизијска дебата потпредседничких кандидата Тима Волца и Џеј Ди Венса биће одржана у уторак

Волц и Венс први пут ће се срести уживо, а обојица званичника се темељно припремају за дебату
Телевизијска дебата потпредседничких кандидата Тима Волца и Џеј Ди Венса биће одржана у уторак© Tanjug/AP Photo

Демократски потпредседнички кандидат, гувернер Минесоте Тим Волц, и његов републикански ривал, сенатор из Охаја Џеј Ди Венс, имаће у уторак своју прву и једину ТВ дебату уочи америчких председничких избора.

Дебата између Волца, који је потпредседнички кандидат Камале Харис, и Венса који је на листи републиканца Доналда Трампа, почеће у 9 сати увече по локалном времену на ТВ мрежи Си-Би-Ес, и трајаће 90 минута, преноси АП.

Модератори дебате, која ће бити одржана у Њујорку, биће водитељке Нора О'Донел и Маргарет Бренан.

Волц и Венс први пут ће се срести уживо, а обојица званичника се темељно припремају за дебату.

Како је навео извор упознат са припремама Тима Волца, амерички секретар за саобраћај Пит Бутиџиџ глумио је Волцовог ривала у дебати током припрема које се одржавају у једном хотелу у центру Минеаполиса.

Како наводи извор, Бутиџиџ је изабран за ову улогу пошто је "оштар саговорник", а у изборним тиму Камале Харис верују да ће Венс бити изузетан противник.

Улога Венсовог ривала, с друге стране, припала је републиканцу Тому Емеру, који такође потиче из Минесоте, наводи особа блиска припремама републиканског потпредседничког кандидата.

Како је саопштио Си-Би-Ес, кандидати ће постављати питања један другоме у реалном времену, а две стране су се договориле да ће микрофони остати укључени док говори противнички кандидат, што није био случај током две дебате председничких кандидата.

Сваки од кандидата имаће по два минута за завршну реч, а Венс је победио виртуелним бацањем новчића и добио право да говори последњи.

Током одржавања дебате публика неће бити присутна. За сада није предвиђена додатна дебата председничких или потпредседничких кандидата, али то увек може да се промени, наводи АП.

image