Британска влада позвала своје држављане да напусте Либан

"Свака даља ескалација се мора избећи. Прекид ватре ће обезбедити простор неопходан за проналажење политичког решења које је неопходно да би се обезбедио мир у региону", изјавио је портпарол британског премијера

Све стране у сукобу у Либану, Израел и либанска милитантна група Хезболах, треба да обуставе сукобе, јер само прекид ватре може да врати стабилност и безбедност у регион Блиског истока, изјавио је портпарол британског премијера Кира Стармера.

Портпарол је рекао за Ројтерс да је британска подршка праву Израела да се брани веома снажна, али да само прекид ватре може да врати стабилност региону због чега се Лондон ангажује заједно са савезницима да се прекину сукоби Израела и Хезболаха.

"Свака даља ескалација се мора избећи. Прекид ватре ће обезбедити простор неопходан за проналажење политичког решења које је неопходно да би се обезбедио мир у региону", навео је портпарол.

Према његовим речима, британска влада позвала је држављане Велике Британије да напусте Либан комерцијалним летовима док је то још могуће.

Портпарол је рекао да се британска влада тренутно фокусира на обезбеђивање додатних капацитета на комерцијалним летовима да Либан напусте сви они који то желе и да планира евакуацију британских држављана из те земље.