Свет

Нетанјаху поручио Иранцима: Израел стоји уз вас

Два древна народа, јеврејски и персијски, коначно ће бити у миру када Иран постане слободна земља и када терористичка мрежа коју је ирански режим изградио на пет континената буде разбијена, нагласио је
Нетанјаху поручио Иранцима: Израел стоји уз вас© Michael Kappeler/picture alliance via Getty Images

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху поручио је данас иранском народу да Израел стоји уз њих, наводећи да ће Иран бити слободан "пре него што људи мисле" и да ће терористичка мрежа коју је та земља изградила бити разбијена што ће, како је рекао, омогућити мир и просперитет у региону.

Нетанјаху је објавио поруку којом се директно обраћа иранском народу и у којој оптужује режим у Ирану да држи у покорности свој народ и сваки дан све више увлачи, како је навео, цео регион у рат, пренео је "Тајмс ов Израел".

Израелски премијер у изјави на енглеском језику хвали војне моћи Израела и недавна убиства вођа Хезболаха и Хамаса.

"Сваким тренутком, режим вас – племенити персијски народ – приближава понору. Огромна већина Иранаца зна да њихов режим не мари за њих. Да му је стало, да му је стало до вас, престао би да троши милијарде долара на узалудне ратове широм Блиског истока", рекао је Нетанјаху и додао да би такав однос довео до побољшања њихових живота.

Он је нагласио да замисле да је сав огроман новац који је режим протраћио на нуклеарно оружје и ратове у иностранству уложен у образовање њихове деце, у побољшање здравствене заштите, у изградњу инфраструктуре нације, водовод, канализацију и све друге ствари које су им потребне.

Према речима израелског премијера, два древна народа, јеврејски и персијски, коначно ће бити у миру када Иран постане слободна земља и када терористичка мрежа коју је ирански режим изградио на пет континената буде разбијена.

image