Свет

Ен-Би-Си: Харисова се дистанцирала од Бајдена, председник САД љубоморан што не добија медијску пажњу

Председнику САД наводно тешко пада то што више није интересантан медијима
Ен-Би-Си: Харисова се дистанцирала од Бајдена, председник САД љубоморан што не добија медијску пажњуGetty © Chip Somodevilla

Председник САД Џозеф Бајден приватно се жали да више нико не хвали његове заслуге пошто је пажња америчких медија преусмерена на демократског председничког кандидата Камалу Харис, тврди "Ен-Би-Си њуз", позивајући се на инсајдере.

Бајден је прекинуо своју кампању и подржао потпредседника Харис након дебакла на дебати с републиканским кандидатом Доналдом Трампом. Ен-Би-Си наводи да се Харисова од тада дистанцирала од Бајдена.

Бајдена је "посебно погодио" тренутак током дебате Харисове са Трампом прошлог месеца, када је рекла: "Јасно је да ја нисам Џо Бајден, а сигурно нисам Доналд Трамп. А оно што нудим је нова генерација руководства за нашу земљу".

Харисова је то рекла у одговору Трампу који је оно шта је у медијима представљено као њен програм поистоветио с Бајденовим. У међувремену је исту реченицу поновила неколико пута у различитим приликама.

Званичник кампање Харисове је за "Ен-Би-Си" рекао да "није било истинског интересовања о његовим (Бајденовим) достигнућима током његове кандидатуре. То је и даље тако".

Други извор је рекао да председник САД "у потпуности разуме општи недостатак помињања 'бајденомије' (економске политике актуелне администрације) и 'Џоа Бајдена'" у политичким дискусијама. Иако жели да Харисова победи, Бајден је огорчен зато што сматра да је запостављен, наводи се у извештају.

Пре одлуке да напусти председничку трку, Бајденова кампања се трудила да прикрије примере Бајденове когнитивне слабости и конфузије у његовим јавним наступима, што су многи бирачи схватили као потврду да капацитети 81-годишњег политичара опадају.

Званичници би одбацили као лажне такве снимке, а које је Републиканска партија користила као муницију за критике тадашњег демократског кандидата.

Током прошлонедељног појављивања у програму "Поглед" (The View), Бајден је инсистирао да је могао да победи Трампа на изборима.

image