Ен-Би-Си: Харисова се дистанцирала од Бајдена, председник САД љубоморан што не добија медијску пажњу

Председнику САД наводно тешко пада то што више није интересантан медијима

Председник САД Џозеф Бајден приватно се жали да више нико не хвали његове заслуге пошто је пажња америчких медија преусмерена на демократског председничког кандидата Камалу Харис, тврди "Ен-Би-Си њуз", позивајући се на инсајдере.

Бајден је прекинуо своју кампању и подржао потпредседника Харис након дебакла на дебати с републиканским кандидатом Доналдом Трампом. Ен-Би-Си наводи да се Харисова од тада дистанцирала од Бајдена.

Бајдена је "посебно погодио" тренутак током дебате Харисове са Трампом прошлог месеца, када је рекла: "Јасно је да ја нисам Џо Бајден, а сигурно нисам Доналд Трамп. А оно што нудим је нова генерација руководства за нашу земљу".

Харисова је то рекла у одговору Трампу који је оно шта је у медијима представљено као њен програм поистоветио с Бајденовим. У међувремену је исту реченицу поновила неколико пута у различитим приликама.

Званичник кампање Харисове је за "Ен-Би-Си" рекао да "није било истинског интересовања о његовим (Бајденовим) достигнућима током његове кандидатуре. То је и даље тако".

Други извор је рекао да председник САД "у потпуности разуме општи недостатак помињања 'бајденомије' (економске политике актуелне администрације) и 'Џоа Бајдена'" у политичким дискусијама. Иако жели да Харисова победи, Бајден је огорчен зато што сматра да је запостављен, наводи се у извештају.

Пре одлуке да напусти председничку трку, Бајденова кампања се трудила да прикрије примере Бајденове когнитивне слабости и конфузије у његовим јавним наступима, што су многи бирачи схватили као потврду да капацитети 81-годишњег политичара опадају.

Званичници би одбацили као лажне такве снимке, а које је Републиканска партија користила као муницију за критике тадашњег демократског кандидата.

Током прошлонедељног појављивања у програму "Поглед" (The View), Бајден је инсистирао да је могао да победи Трампа на изборима.