Трампове присталице бојкотују "Нетфликс": Шеф стриминг компаније подржао Харисову

Претплате на стриминг платформу су у паду након што је њен суоснивач подржао Камалу Харис

"Нетфликс" се суочава са таласом отказивања претплате у САД откако је директор стриминг платформе подржао Камалу Харису и донирао милионе долара њеној председничкој кампањи, пренео је "Блумберг".

Суоснивач "Нетфликса" Рид Хејстингс подржао је кандидатa демократа још у јулу, дан након што се амерички председник Џозеф Бајден повукао из изборне трке.

Дан касније, Хејстингс је обелоданио да је донирао седам милиона долара Одбору за политичку акцију (ПАЦ) Камале Харис, организацији која обједињује доприносе чланова за кампању и донира их кампањама кандидата.

Убрзо након тога, присталице републиканског кандидата, бившег председника САД Доналда Трампа, почеле су да позивају људе да бојкотују "Нетфликс".

Стопа отказивања се скоро утростручила у САД, навела је агенција, позивајући се на податке истраживачке фирме "Антена", која је навела да је 26. јул био најгори дан када је реч о отказивању претплате.

Харисова је званично номинована за председничког кандидата Демократске странке 5. августа.

Хештег #CancelNetflix је и даље у тренду на Иксу. "Блумберг" ипак наводи да је још један од разлога за отказивање претплате, постепено укидање најјефтиније верзије "Нетфликса".