Палестински председник прихватио Путинов позив: Долази на самит БРИКС-а

Присуство на самиту БРИКС-а, који ће бити одржан од 22. до 24. октобра у руском граду Казању, до сада је потврдило 15 светских лидера

Палестински председник Махмуд Абас прихватио је позив за предстојећи самит БРИКС-а у Казању, открио је заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков.

"Председник Палестинске самоуправе Махмуд Абас добио је позив за самит БРИКС-а у Казању и прихватио га је", рекао је Рјабков. 

Aмбасадор Палестине у Москви Абделхафиз Нофал изјавио је раније да Палестина планира да пошаље захтев за учлањење у БРИКС након овогодишњег самита.

Наиме, присуство на самиту БРИКС-а, који ће бити одржан од 22. до 24. октобра у руском граду Казању, до сада је потврдило 15 светских лидера.

Како је пренео "Спутњик", потврђено је да на самит долазе: председник Кине Си Ђинпинг, индијски премијер Нарендра Моди, председник Јужне Африке Сирил Рамафоса, председник Бразила Лула да Силва, ирански председник Масуд Пезешкијан, председник Египта Абдел Фатах ел Сиси, председник Уједињених Арапских Емирата Мухамед Бен Заид ел Нахјан, престолонаследник Саудијске Арабије Мохамед бин Сламан ел Сауд, председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, премијер Етиопије Абиј Ахмед, премијер Јерменије Никол Пашињан, председник Белорусије Александар Лукашенко, председник Монголије Ухнагин Хурелсух и председник Боливије Луис Арсе

Домаћин самита је руски председник Владимир Путин.

Председник Србије Александар Вучић такође је позван да присуствује самиту, а за сада није познато да ли ће позив и прихватити.