Амбасада Србије у Бејруту поновила позив српским грађанима: Напустите Либан док је аеродром отворен

Амбасадор Милан Тројановић рекао је за Радио слободна Европа (РСЕ) да међу погинулима и повређенима у Либану нема држављана Србије

Амбасада Србије у Бејруту поновила је препоруку држављанима Србије у Либану да напусте ту земљу, као и да међу жртвама нема Срба.

Амбасадор Милан Тројановић рекао је за Радио слободна Европа (РСЕ) да међу погинулима и повређенима у Либану нема држављана Србије.

Тројановић је навео да је у Амбасади у Бејруту регистровано око 115 држављана Србије и 50-60 чланова њихових ужих породица и да се та листа ажурира сваког дана.

Према његовим речима, Србија прати реакцију и акције земаља са већим бројем држављана у Либану, попут Бразила, Турске, САД и Француске које су; саветовале својим држављанима да док је отворен интернационални аеродром отпутују из земље.

"То исто и ми саветујемо држављанима Србије", рекао је Тројановић.

Додао је да Министарство спољних послова Србије и Амбасада Србије у Бејруту разматрају могућност евакуације.

Министарство спољних послова Србије је апеловало на држављане Србије у Либану да се у случају потребе јаве Амбасади у Бејруту (+961 922 12 56, +9619221257 маил: beirut.dkp@gmail.com) и доставе своје податке, локацију, контакт телефон, имена чланова породице, како би могли да буду контактирани у случају даљег погоршања безбедносне ситуације.

Министарство је 30. септембра препоручило држављанима Србије који су у Либану да напусте територију те државе због погоршања безбедносне ситуације.