Нови детаљи из мемоара Бориса Џонсона: Нетанјаху му подметнуо уређај за прислушкивање у тоалету

"Дејли телеграф" преноси да израелска амбасада није желела да коментарише наводе бившег британског премијера, али откриће додаје изненађујући обрт ионако сложеном односу између две личности

Бивши премијер Велика Британије Борис Џонсон тврди да му је израелски премијер Бенјамин Нетанјаху подметнуо уређај за прислушкивање и то док је користио тоалет у згради британског Министарства спољних послова, у којој је боравио током састанка 2017. године.

Џонсон у својим мемоарима, који ће бити објављени 10. октобра, наводи да је његов безбедносни тим открио уређаје за прислушкивање у тоалетима након Нетанјахуове посете.

"Биби је тамо провео неко време – то је можда а можда ни није случајност, али ми је речено да су касније, када су обављали редовно чишћење, пронашли уређај за прислушкивање у клозетској шољи", написао је бивши британски премијер присећајући се састанка.

"Дејли телеграф" преноси да израелска амбасада није одговорила на коментар, али откриће додаје изненађујући обрт ионако сложеном односу између две личности.

Подсећања ради, Џонсон је у мемоарима открио низ интересантних детаља попут тога да је краљица Елизабета II боловала од рака костију, као и да је председник Француске Емануел Макрон је покушао да натера Велику Британију да пати због Брегзита.

Такође, он је у књизи признао да је током врхунца пандемије ковида, размишљао да изврши инвазију на Холандију како би запленио њихове анти-ковид вакцине.

Џонсон је открио да је Оружаним снагама наредио да размотре да ли је могуће извести водени напад на складиште у Лајдену, у коме се налазило пет милиона доза вакцине "Астра-Зенека", за које је Џонсон сматрао да припадају Британији јер су у тој држави развијене.