РТ у Бејруту: Више од милион људи расељено за недељу дана (ВИДЕО)

Након што је Израел почео масовно бомбардовање југа, истока Либана и јужних предграђа Бејрута, стотине хиљада грађана побегло је у сигурнија подручја земље

Како ситуација на Блиском истоку ескалира, стотине либанских породица остају без крова над главом, без помоћи и подршке – принуђене да живе на обали у Бејруту или на отвореним трговима, у нади да ће бити примећене и да им се пружи рука помоћи.

Након што је Израел почео масовно бомбардовање југа, истока Либана и јужних предграђа Бејрута, стотине хиљада грађана побегло је у сигурнија подручја земље.

Више од милион грађана расељено је за недељу дана.

Због оваквог прилива људи, опремљени центри за привремени смештај постали су претрпани, а у великим градовима није остало станова за издавање по приступачној цени.

Хотеле изнајмљују они којима материјално стање то дозвољава. Али неколико десетина хиљада људи, изгубивши све, нашло се буквално на улици.

"Дошли смо овде са нашим комшијама из Набатије. Живимо у стану од моје сестре, која живи у Аустралији. Нисмо знали ко је у стану ни шта се дешава. Отворили смо га и ушли у њега", каже за РТ један од избеглица.